Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-09@09:08:45 GMT

اخراج مداحان کویتی از بحرین در آستانه عاشورای حسینی

تاریخ انتشار: ۱۵ مرداد ۱۴۰۱ | کد خبر: ۳۵۶۸۶۰۰۰

اخراج مداحان کویتی از بحرین در آستانه عاشورای حسینی

رژیم آل‌خلیفه چند مداح کویتی را به دلیل مشارکت در مراسم عزاداری ماه محرم اخراج کرد. - اخبار بین الملل -

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری تسنیم، رژیم آل خلیفه در یک محدودیت مذهبی جدید و آزار و اذیت فرقه‌ای علیه شیعیان ، تعدادی مداحان کویتی را به دلیل مشارکت در مراسم عزاداری ابا عبدالله الحسین علیه‌السلام اخراج کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش العهد، بحرین درهای خود را به روی صهیونیست‌ها باز می‌کند و همه امکانات را برای آنها فراهم می‌کند تا مراسم خود را در کنیسه خود انجام دهند و این درحالی است که شیعیان را از انجام مراسم دینی خود باز می‌دارد.

در همین راستا «صالح عاشور» نماینده سابق پارلمان کویت در صفحه توئیتر خود نوشت: دولت بحرین برای اولین بار کویتی‌ها به ویژه مداحانی را که در مراسم عزاداری امام حسین (ع) شرکت می‌کنند، اخراج می‌کند.

یکی از فعالان بحرینی در صفحه توئیتر خود نوشت: مداحان حسینی « محمد الحجیرات، علی بوحمد و محمد فریدون » از بحرین اخراج شده‌اند.

اخراج محمد الحجیرات یکی از افراد شناخته شده در زمینه تولید فنی و عزاداری حسینی منجر به اعتراض مردمی شده است.

الحجیرات هم در صفحه توییتر خود نوشت، بر اساس تصمیم وزارت کشور بحرین مبنی بر ممنوعیت مشارکت وی در مراسم عزاداری محرم، بحرین را به مقصد کویت ترک کرده است.

الحجیرات پیش از بازگشت به کویت در توئیتی نوشت: به احترام حرمت این شب‌های بزرگ و دفع فتنه و برهم زدن آرامش مجالس عزاداری امام حسین ، با احترام بحرین را ترک خواهیم کرد.

«جمعیت عمل اسلامی » (امل) بحرین اخراج مداحان توسط آل خلیفه را محکوم کرد و گفت: این اقدام در ادامه سختگیری‌ها علیه آزادی دینی و اکثریت جمعیت بحرین انجام می‌شود.

جمعیت امل اسلامی در ادامه از ملت بحرین خواست تا در برابر این اقدامات مذموم و فرقه‌ای بایستند و از آل‌خلیفه نیز درخواست کرد که از سرکوب شیعیان دست بردارد.

همچنین ائتلاف «14 فوریه» نیز این اقدام را محکوم کرد و گفت اخراج مداحانی از کشورهای حوزه خلیج فارس در ایام ماه محرم عبور از قوانین کشورهای حوزه حاشیه خلیج فارس و روابط اجتماعی، فرهنگی، انسانی و تاریخی میان ملت‌های این منطقه است.

این درحالی است که مقامات بحرینی سلسله محدودیت‌ها و آزار و اذیت های مذهبی را که از ابتدای ماه محرم علیه پیروان اهل بیت علیهم السلام انجام داده اند، تشدید کردند.

دولت بحرین، سفر شیعیان به عتبات عالیات عراق را ممنوع کردسلب تابعیت شهروند بحرینی با یک پیامک/ نگاهی به حقوق بشر در کشور بحرین و سکوت مدعیان غربی

بر اساس اعلام جمعیت ملی اسلامی الوفاق بحرین، رژیم آل خلیفه اقدامات خود سرانه جدیدی برای جلوگیری از خروج شهروندان شیعه کشور به سمت عتبات عالیات در عراق اتخاذ کرده است.

همچنین اخیرا زندانیان سیاسی در زندان مرکزی «جو» بحرین فاش کردند که اداره زندان رسما از برگزاری مراسم محرم و عاشورا جلوگیری کرده است.

شایان ذکر است که مقامات بحرینی به مراسم عزاداری در ماه محرم در شهر «عالی» حمله کردند و مزدوران آل خلیفه پرچم عزای حسینی را پایین کشیدند.

اخیرا «راشد بن عبدالله آل خلیفه» وزیر کشور بحرین اعلام کرد که کشورش سفر شیعیان کشورهای خلیج فارس را برای شرکت در مراسم روز عاشورا منع کرده است.

وزیر کشور بحرین تاکید کرد که مقامات اجازه نخواهند داد که این مناسبت با استفاده از گردشگری مذهبی تبلیغ شود، زیرا این با رویکرد دولت آل خلیفه در تناقض است.

چند روز گذشته نیز راشد بن عبدالله آل خلیفه به پیروان اهل بیت علیهم السلام که اکثریت ساکنان اصلی این کشور را تشکیل می‌دهند، توهین کرد.

اخیرا حساب کاربری «نیزک» اعلام کرد که سندی از وزرات کشور بحرین به بیرون درز کرده که چگونگی محاصره سخنران و خطبای دینی در خلال احیای مراسم عزاداری محرم از سوی مقامات رژیم آل خلیفه نشان می‌دهد.

با توجه به سند این وزرات‌خانه با کد سریال MOI-SECT-0156-7، جدولی موسوم به «تخلفات» مراسم ماه محرم 1440 / 2018 میلادی است و براساس آن شماری از افراد برای بازجویی یا بازداشت به مراکز پلیس احضار شدند.

برای مثال این جدول نشان می‌دهد که شیخ «حسن العالی» از سخنرانان برجسته بحرین یکی از کسانی است که به مرکز پلیس احضار شده و به وی هشدار داده شده که باید در خلال سخنرانی به امور دینی پایبند باشد و از چارچوب خارج نشود و مثال دیگر اینکه مقامات بحرینی دو نفر از مداحان و مسئولان یک حسینیه احضار کرده و آنها را مجبور کردند که برای التزام به قانون تعهد بدهند.

این سند میزان فشار و سخت گیری مقامات امنیتی رژیم آل خلیفه علیه شیعیان بحرین را نشان می‌دهد، این در حالی است که رژیم بحرین ادعا می‌کند که سرمدار همزیستی مسالمت آمیز و احترام به آزادی دینی است.

نام رژیم آل خلیفه که از سال 1975 بر بحرین حکومت می‌کند همواره به عنوان یکی از ناقضان فاحش حقوق بشر در کنار عربستان سعودی ذکر می‌شود و نقطه مشترک این دو رژیم سرکوب شدید شیعیان در کشورهای آنهاست.

طبق منطق قبیله‌ای نظام سیاسی در بحرین و نیز بر اساس واقعیت‌ها و آمار و ارقام، شهروندان شیعه که یکی از مؤلفه‌های اصلی جامعه بحرین هستند، در معرض تبعیض سیستماتیک و محرومیت از جانب رژیم آل خلیفه قرار گرفته‌اند.

آنچه ناراحتی و نارضایتی بحرینی‌ها را عمیق‌تر می‌کند، اخبار روزانه‌ای است که توسط رسانه‎‌های رژیم آل خلیفه مطرح می‌شود مبنی بر اینکه کشور به آزادی دینی اهمیت می‌دهد و اقداماتی مانند اجازه تأسیس معبدی برای هندوها، کلیسا برای مسیحیان و معبدی برای یهودیان صادر شده است.

در حقیقت وضعیت تبعیض در بحرین برعکس سایر کشورها است. سیاستها و اقدامات مربوط به تبعیض و محرومیت در همه کشورها معمولا در رابطه با اقلیت‌ها انجام می‌گیرد. اما تبعیض علیه شیعیان در بحرین درحالی صورت می‌گیرد که بیش از 75 درصد جمعیت این کشور را گروه شیعی تشکیل می‌دهد.

به حاشیه راندن شیعیان در حوزه‌های سیاست، اقتصاد و فرهنگ درحالی از سوی رژیم صورت می‌گیرد که در کتاب‌های درسی هم باورهای مذهبی آن‌ها هدف قرار گرفته است و چیزی از آن گفته نمی‌شود. هم‌زمان شخصیت‌های مذهبی ارشد شیعه مورد آزار و اذیت قرار گرفته و ده‎‌ها روحانی در زندان به سر می‌برند و با انواع توهین‌ها و شکنجه‌ها روبرو هستند.

در حالی که شیعیان بحرین مانند صدها سال پیش خود را برای برگزاری مراسم محرم و عاشورا آماده می‌کردند و پرچم‌های سیاه را در معابر عمومی نصب می‌کردند، مقامات این کشور دشمنی خود با این شعائر را آشکار کرده‌اند و به آن‌ها اجازه برگزاری این مراسم را نمی‌دهند.

انتهای پیام/

منبع: تسنیم

کلیدواژه: آل خلیفه اخبار بحرین آل خلیفه اخبار بحرین مراسم عزاداری رژیم آل خلیفه کشور بحرین ماه محرم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۶۸۶۰۰۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نتانیاهو در آستانه خودکشی سیاسی است

فرارو-پس از گذشت ماه‌ها از جنگ غزه، تانک‌های اسرائیلی از سمت غزه وارد گذرگاه رفح شده‌اند و مدعی کنترل سمت فلسطینی این گذرگاه شده اند. شهر رفح در جنوب نوار غزه و در مجاورت مرز مصر به عنوان اصلی‌ترین گذرگاه زمینی غزه شناخته می‌شود.

به گزارش فرارو، از آغاز جنگ تا کنون جمعیت قابل توجهی از اهالی غزه ناچار شده اند برای نجات از آتش جنگ به این منطقه پناه آورده و مستقر شوند. برخی آمار‌ها از حضور بیش از یک میلیون و نیم مهاجر در این منطقه حکایت دارد. جمعیتی که اکنون در سایه فشار‌های رژیم صهیونیستی در خطر قرار گرفته اند.

روز دوشنبه و پس از انتشار خبر تصویب حمله به رفح در کابینه نتانیاهو، خبر دیگری نیز منتشر شد که خبر از قبول مفاد توافق پیشنهادی آتش‌بس توسط حماس می‌داد، توافقی که مفاد آن توسط مصر و قطر تنظیم شده بود، اما دفتر بنیامین نتانیاهو توافق مورد پذیرش حماس را ناکافی خواند.

با این حال، یک هیأت اسرائیلی عازم قاهره پایتخت مصر شد تا به قول رژیم صهیونیستی، آخرین تلاش‌ها در جهت توافق انجام شود. مدت کوتاهی پس از انتشار این خبر نیز، اسرائیل کاتز، وزیر خارجه اسرائیل گفت: «اگر حماس گروگان‌ها را نگه نمی‌داشت، اسرائیل حماس را نابود می‌کرد. ورود ارتش به رفح دو هدف اصلی جنگ را ترویج می‌کند: آزادی اسرا و شکست حماس. روند متقاعدسازی در جبهه سیاسی به طور فزاینده‌ای دشوار شده است و من تمام تلاش خود را می‌کنم تا به سربازانمان اجازه دهم ماموریت را کامل کنند.»

با این وجود، تصمیم نتانیاهو برای توسعه ابعاد جنگ، با اعتراض برخی مقام‌های خارجی و تلاش برای کنترل ابعاد جنگ همراه شده است. جوزپ بورل، رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا در این باره گفت: «علیرغم هشدار‌های صریح اتحادیه اروپا، آمریکا و دیگران، عزم اسرائیل برای انجام حمله در رفح منجر به کشته شدن غیرنظامیان بیشتری خواهد شد.» سخنگوی هیئت گذرگاه‌های نوار غزه نیز اعلام کرد: «رژیم اشغالگر صهیونیستی پس از بستن گذرگاه رفح ساکنان نوار غزه را به مرگ محکوم کرده است بستن گذرگاه رفح موجب وخامت هرچه بیشتر اوضاع انسانی و ورود کمک‌ها به این باریکه خواهد شد.»

افزون بر این‌ها رسانه‌های آمریکایی خبر از تلاش‌های بایدن در جهت آرام کردن اوضاع می‌دهند. وال استریت ژورنال در گزارش نوشت: «آمریکا تحویل سلاح به اسرائیل را به تعویق انداخته است، تا شاید اهرم فشاری برای پیشگیری از حمله گسترده به رفح ایجاد کند.» نیویورک تایمز نیز گزارش داد که حماس قصد دارد اجساد گروگان‌هایی که جان‌باخته‌اند را همراه با ۳۳ گروگانی که قرار است در مرحله اول توافق آزاد شوند، به اسرائیل تحویل دهد. درواقع آزاد کردن شماری از گروگان‌ها بخشی از توافق احتمالی است. کاخ‌سفید نیز مذاکرات میان حماس و اسرائیل را در «حساس ترین» مرحله طی ۷ ماه گذشته توصیف کرده و گفته تمرکز دولت آمریکا علاوه بر مذاکرات بر جلوگیری از شکل گیری یک حمله نظامی گسترده به رفح است.

در همین حال، ملک عبدالله دوم، پادشاه اردن از بایدن برای جلوگیری از حمله اسراییل به رفح درخواست کمک کرده و گفته لازم است آمریکا مانع از وقوع «کشتار جدیدی» در رفح شود، وزیر خارجه اردن نیز گفته است که نتانیاهو با بمباران رفح توافق آتش‌بس را برهم می‌زند.

با توجه به این شرایط پرسش‌هایی مطرح است از جمله این که آیا اسرائیل قصد دارد حمله‌ای گسترده و همه جانبه در رفح انجام دهد و شکل گیری توافق بین اسرائیل و حماس امکان پذیر خواهد بود یا خیر؟ عبدالرضا فرجی راد، تحلیلگر ارشد سیاسی و استاد ژئوپلیتیک در گفتگو با فرارو به این پرسش‌ها پاسخ داده است:

اسرائیل به اهداف اساسی خود نرسیده است

عبدالرضا فرجی راد به فرارو گفت: «به نظر می‌رسد اسرائیل تا حدودی گیج شده است. نتانیاهو چند هدف را در زمان حمله به غزه عنوان کرد که شامل حذف حماس، پاکسازی غزه از حماس، به دست گرفتن کنترل غزه و برقراری امنیت اسرائیل بود. اما حقیقت این است که اکنون اسرائیل به هیچ یک از اهداف خود نرسیده و داخل اسرائیل نیز مشکلاتی جدی به وجود آمده است. همچنین مسئله استعفای احتمالی بنی گانتس، عضو کابینه جنگ اسرائیل نیز مطرح است. گانتس از افرادی است که احتمالا می‌خواهد اعلام کند که، چون از طریق جنگ افروزی به نتیجه نرسیدیم، امنیت اسرائیل را باید به روش دیگری، تامین کنیم. برخی تندرو‌ها نیز در اسرائیل حضور دارند که نتانیاهو برای پیشگیری از فروپاشی دولت خود، تا حدودی از نظرات آنان تبعیت می‌کند. با همه این‌ها حقیقت این است که هم اسرائیلی‌ها و هم حماس در مذاکرات برای آتش بس موقت حضور داشته اند، اما اسرائیلی‌ها از ابتدا نیز اعلام کرده بودند که حتی اگر ما زیر بار برخی شروط برویم به این معنی نیست که به رفح حمله نکنیم. چرا این موضوع مطرح می‌شود؟ به این دلیل که نتانیاهو باید به معترضان داخلی نیز پاسخگو باشد. به همین دلیل شاهد رفتار دوگانه نتانیاهو هستیم که از یک سو حمله به رفح را کلید زده و از سوی دیگر نماینده نتانیاهو، برای ادامه مذاکرات وارد قاهره می‌شود. همه این‌ها نشان دهنده نوعی سردرگمی در کابینه نتانیاهو است که تا حد زیادی متاثر از وضعیت سیاست داخلی آن است.»

وی افزود: «در این میان، ایالات متحده نیز مدعی شده که حمله به رفح، یک حمله همه جانبه نیست. بایدن در حال رایزنی با نتانیاهو است که حتی در صورت بروز حمله گسترده به رفح، این حمله از نوع حاشیه‌ای باشد. روز گذشته نیز اعلام شد که حمله از شرق رفح خواهد بود. طبیعتا برخی مسائل به طور کامل قابل پیش بینی نیست و نمی‌دانیم که آیا برنامه ارتش اسرائیل حمله به کل رفح و تسخیر آن است یا حمله‌ای محدود به شرق رفح خواهد بود. نوع حمله، مسئله‌ای پیچیده است و در عین حال آمریکا، اروپا و عربستان به شکل سه جانبه در حال اعمال فشار به اسرائیل هستند. تظاهرات مردمی داخل اسرائیل نیز مزید بر علت شده و شهروندان اسرائیلی به شدت خواستار آزادی گروگان‌ها و برقراری آرامش پس از ماه‌ها جنگ مداوم هستند. بعد از حمله ایران به اسرائیل نیز روحیه حماس بهبود یافته و حتی اسرائیل نیز تا حدودی پذیرفته نمی‌تواند حماس را به طور کامل حذف کند. حماس نیز پشت در‌های بسته در حال رایزنی با کرانه غربی رود اردن است تا بتواند یک دولت ائتلافی را شکل دهد تا پس از آتش بس، اعلام موجودیت کند. این موضوع نیز از خواسته‌هایی است که حماس آن را پیگیری می‌کند. اما نتانیاهو و کابینه او به شدت با شکل گیری کابینه ائتلافی مخالفند چرا که هراس از تحقق طرح دو دولت را نیز دارند.»

هیچ تضمینی برای آزادسازی گروگان‌ها وجود ندارد

این استاد ژئوپلیتیک گفت: «من معتقدم کابینه نتانیاهو، کابینه‌ای نیست که بتواند «دولت وحدت ملی» را در فلسطین بپذیرد و مذاکراتی را آغاز کند که منتهی به تشکیل یک دولت فلسطینی شود. به همین دلیل ما به سمتی می‌رویم که شکاف در کابینه اسرائیل جدی می‌شود و تقاضای انحلال پارلمان و سپس انتخابات جدید را در پی خواهد داشت. دولت نتانیاهو در نهایت توافق آتش بس را با تغییراتی خواهد پذیرفت، ایالات متحده نیز تلاش شدیدی برای شکل گیری توافق به خرج داده. بسیار بعید است توافق پیشنهادی مصر و قطر بدون نظر رئیس سازمان سیا مطرح شده باشد. قطعا ایالات متحده تا حدودی روی اسرائیل نفوذ دارد. در خبر‌ها نیز آمده بود که از ارسال یک محموله نظامی به اسرائیل، توسط ایالات متحده، جلوگیری شده است. نکته دیگر این است که اصلا مشخص نیست ورود اسرائیل به رفح و ادامه جنگ منجر به پیروزی بزرگی برای نتانیاهو شود. فلسطینی‌ها و حماس مصمم هستند که در رفح مبارزه کنند، ضمن این که اسرائیل مدعی است ورود به رفح با هدف آزادسازی گروگان‌ها است، اما چه تضمینی وجود دارد که ورود اسرائیل به رفح و حتی تسخیر زمین‌ها در رفح لزوما به آزادسازی گروگان‌ها منتهی شود یا گروگان‌ها در جنگ کشته نشوند یا حتی تظاهرات داخل اسرائیل گسترده‌تر نشود؟»

وی افزود: «به همه این دلایل ورود نتانیاهو به رفح در ابعاد گسترده می‌تواند نوعی خودکشی برای کابینه وی نیز باشد. در واقع او باید ریسک بسیار بالایی را بپذیرد. نتانیاهو برای منافع شخصی خود برای حمله به رفح اصرار دارد، این در حالیست که اگر هدف از حمله آزادسازی گروگان‌ها بود، می‌شد این کار را از طریق دستیابی به یک توافق نیز انجام داد. تمامی این گنگ بودن‌ها و پیچیدگی‌ها است که باعث می‌شود نتوان به قطعیت گفت آیا ورود اسرائیل به رفح همه جانبه است یا تنها در یک بخش با ابعاد کوچک. تاکید من بر این موضوع است که اسرائیلی‌ها در تمامی نشست‌های مذاکره‌های توافق و آتش بس نماینده و حضور داشته اند. نتانیاهو به علت اختلافات کابینه خود احساس کرده اگر توافق را بپذیرد با شکست کابینه مواجه خواهد شد و مهره‌های اصلی از کابینه خارج می‌شوند. به همین دلیل نیز تصور می‌کنم مشکلات شخصی نتانیاهو بر منافع جمعی اسرائیلی‌ها غالب شده است. این نکته بسیار مهمی است که بر آن تاکید دارم؛ حمله به رفح اصلا مساوی با دستیابی نتانیاهو به گروگان‌ها نخواهد بود. این احتمال وجود دارد که گروگان‌ها به جای دیگری منتقل شوند یا حتی کشته شوند. این مساوی با فاجعه‌ای داخلی در اسرائیل خواهد بود. ضمن این که فراموش نکنیم حمله به رفح حداقل یک ماه طول خواهد کشید و با تداوم کشتار مردم در منطقه، اعتراضات جهانی از جمله اعتراضات در دانشگاه‌ها نیز تشدید خواهد شد. اگر نتانیاهو به توافق تن در نداده و تندروی خود را ادامه دهد با مشکلاتی گسترده رو به رو خواهد شد.»

دیگر خبرها

  • رئیس‌جمهور به زیارت حضرت معصومه (س) در قم رفت + فیلم
  • طرح ترور رئیس جمهور اوکراین توسط روسیه در آستانه مراسم تحلیف پوتین
  • پیکربندی دستگاه‌های احراز هویت شهرستان گنبدکاووس آغاز شد
  • نتانیاهو در آستانه خودکشی سیاسی است
  • گل‌گهر در آستانه جام حذفی کامل شد
  • حضور مداحان قزوینی در همایش ملی «الی الحبیب»
  • نام جدید ورزشگاه خیبر خرم آباد؛ «لُر آره‌نا»!
  • ایران آمادگی بورس تحصیلی دانشجویان اخراج شده از دانشگاه‌های آمریکا را دارد
  • تنها مکتبی که قادر به اداره جهان بوده قرآن و عترت است
  • بورسیه دانشجویان اخراج شده از دانشگاه‌های آمریکا